old blog

2011 Exhibition Usefull Places Apeldoorn

Het onbelichte belicht

In Nederland zijn overal plekken te vinden die aan de blik van de ontwerper zijn ontsnapt. Fotografen kunnen je op een locatie wijzen waar je doorgaans aan voorbij zou lopen. Met de tentoonstelling 'Usefull Places' brengen de architectuur-fotografen van DAPh Dutch Architectural Photographers, onverwacht (her)gebruik van ruimtes in beeld.

Zo werd een voetgangerspassage een expositieruimte, een Greyhoundbus een mobiele vergaderruimte en zijn vier Phoenix-caissons ingericht als museum. De tentoonstelling 'Usefull Places' laat de toeschouwer met andere ogen naar deze plekken kijken. Deelnemende fotografen zijn: Imre Csany, Thea van den Heuvel, Rien Lous, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans, Ronald Tilleman en Jan de Vries.

DAPh heeft als gast exposant uitgenodigd: Mariska van der Ziel, architecte en regisseur van het project 'de transformatie van Slooppand naar Etalage voor de Stad' in de centrum van Apeldoorn.

www.acecgebouw.nl