old blog

De Volkskrant, 26 Juli 2013,

Coverfoto kunstbijlage en artikel, geschreven door Bob Witman,over de architectonische pareltjes die in NL verrijzen:  " Bedankt voor het wachten".

NS station Europapark Groningen mmv Ontwerpbureau Nol, ingenieursbureau Movares, Nieuw Stationsmeubilair Blom&Moors Den Bosch.  Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh

NS station Europapark Groningen mmv Ontwerpbureau Nol, ingenieursbureau Movares, Nieuw Stationsmeubilair Blom&Moors Den Bosch.

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh

Coverfoto architectenweb

Architectenweb themanummer Duurzaamheid: de coverfoto van het project 'MIET AIR' Beers. Een project waar artists in residence verblijven gemaakt zijn voor kunstenaars, werkplaatsen, een woonhuis en een prachtige expositieruimte door Nexit Architecten / Addy de Boer. 
Fotografie van cover en bij artikel: Thea van den Heuvel/DAPh 

A91010CF-C329-42E8-BE44-61B855A736A8.jpg
Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh    

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh 

 

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh   

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh

 

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh   

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh

 

Het Meervoud, architectenbureau Marlies Rohmer

Community Centre Het Meervoud, August Abbeleplein, Amsterdam door Marlies Rohmer heeft een prachtige gevel, bijzondere toepassing van kleur, transparantie en licht. Een gebouw met een hart en dat is het entreegebied.

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh   

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh

 

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh

Fotografie: Thea van den Heuvel/DAPh

2013 Constructie in Architectuur Groningen

Constructie in Architectuur, Hanzehogeschool Groningen 

DAPh (Dutch Architectural Photographers) heeft een serie foto's geselecteerd rond het thema 'Constructie in Architectuur' voor een expositie ter gelegenheid van de Netwerkbijeenkomst 2013 van de Academie voor Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek van de Hanzehogeschool Groningen.

De expositie wordt op 4 april geopend door de heer dr. P.J. (Paul) van Eijk, per 1 april de nieuwe Dean Academie voor Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek.
 

datum: 5 april t/m 8 mei 2013

2011 Exhibition Usefull Places Apeldoorn

Het onbelichte belicht

In Nederland zijn overal plekken te vinden die aan de blik van de ontwerper zijn ontsnapt. Fotografen kunnen je op een locatie wijzen waar je doorgaans aan voorbij zou lopen. Met de tentoonstelling 'Usefull Places' brengen de architectuur-fotografen van DAPh Dutch Architectural Photographers, onverwacht (her)gebruik van ruimtes in beeld.

Zo werd een voetgangerspassage een expositieruimte, een Greyhoundbus een mobiele vergaderruimte en zijn vier Phoenix-caissons ingericht als museum. De tentoonstelling 'Usefull Places' laat de toeschouwer met andere ogen naar deze plekken kijken. Deelnemende fotografen zijn: Imre Csany, Thea van den Heuvel, Rien Lous, Jan Paul Mioulet, Hennie Raaymakers, Henk Schuurmans, Ronald Tilleman en Jan de Vries.

DAPh heeft als gast exposant uitgenodigd: Mariska van der Ziel, architecte en regisseur van het project 'de transformatie van Slooppand naar Etalage voor de Stad' in de centrum van Apeldoorn.

www.acecgebouw.nl

2010 Shanghai World Expo

De Wereldtentoontstelling 2010 in Shanghai, China, is op indrukwekkende wijze gefotografeerd door Henk Schuurmans. De World Expo opende zijn deuren op 29 april en duurt 6 maanden. Dankzij een goede acrreditatie ontving Henk alle medewerking van de Chinese organisatie en kreeg hij ruim de gelegenheid om prachtige opnames te maken. De huidige editie is de grootste ooit en is een waar architectonisch feest voor het oog.

Doormiddel van zijn blog op worldpres.com houdt Henk u op de hoogte van zijn activiteiten.
Graag nodig hij u uit, om van de inhoud van zijn blog en van de prachtige beelden op photoshelter.com kennis te nemen.

2010 Thema Architect@Work

DAPh houdt van 'Heavy Metal'

Tijdens de vakbeurs Architect at Work 2010 toont DAPh een aantal hoogtepunten uit de moderne architectuur op groot formaat. Het thema van de beurs is 'Heavy Metal'. Soms is heavy metal nadrukkelijk in beeld als bouwkundig of esthetisch element, soms is het handig verpakt maar duidelijk aanwezig voor wie door de constructie heen kan kijken. Neem zelf een kijkje en ontdek de vele toepassingen van 'Heavy Metal'. Daarnaast zal op een aantal schermen ook een selectie te zien zijn van het beste dat de Nederlandse architectuurfotografie op dit moment te bieden heeft.